Nou calendari de 9 Barris Acull

Sergi Moyano, de la copisteria Moyano.cat posant amb les proves del calendari d’enguany 2023

Novament estic ben content que la Xarxa d’Associació 9BA (9 barris Acull) hagui confiat en mi per a la realització del, ja clàssic, calendari que editen anualment.

Enguany, els havia insistit pesadament, hem tornat al retrat i a la fotografia analògica, la de sempre.

AIxí que varem quedar a l’AV de Prosperiat (gràcies per deixar-nos l’espai!) amb els veritables protagonistes, els joves amb els que treballen a l’associació i allà, en dues sessions, vàrem completar els retrats.

El material. Doncs vaig poder comptar amb una Leica M4-2 amb un preciós Summicron de 50mm f/2.8, un equip que m’encanta per fer aquest tipus de fotografia de retrat.

Per a la pel·lícula vaig escollir la ADOS HR-50, que dona un contrast i una definició que no he pogut mai ni imitar en formats digitals.

Després, tots els rodets revelats al meu laboratori amb el seu revelador específic (ADOX HR-DEV). Finalment escanejat amb prou resolució i a treballar els negatius. Per il·luminar vaig servir-me d’un parell de flashos Elichrom de 400W del col·lectiu 9BarrisImatge (al que pertanyo) equipats amb les seves finestres. Una ben gran amb “panell d’abella” d’il·luminació directe i un segon rebotada al sostre per fer una llum d’ambient i separés les ombres del fons de paper blanc.

Després del retoc; treure imperfeccions del negatiu, correcció de contrast, ombres i exposició ve la part de postproducció. Vaig primer deixar els enquadraments que vag fer originalment, per això utilitzo la càmera que utilitzo, però els veia amb poca força, no hem transmetien la idea que jo en tenia. Així que vaig arriscar-me amb una proposta que emfatitzava molt més els primers plans, o super-primers plans, per aconseguir el meu objectiu. Per sort sembla que les companyes de 9BA els va agradar també aquesta proposta més agosarada. Bé!

Amés de les fotografies, un calendari li cal un dissenyador. Sortosament 9bi ha pogut comptar novament també amb el gran Roger Font Micás, un dissenyador que jo trobo molt bó.

Ara només cal esperar uns pocs dies per tal de que en Moyano acabi la seva part de la feina i entre tots recolzar aquesta i totes les iniciatives tan necessàries que desenvolupen 9Bi.

Molt agraït i cofoi n’estic!

Loading