Lomography, grans fotografies amb càmeres senzilles

8329_-_hwpc_-_t64_-_006

Com podreu observar, un bon nombre de fotografies de les que podeu trobar a PictureBCN.com estan sota la categoria Lomography. I què és exactament això?

Lomography ara per ara és una marca internacional encarregada de defendre la fotografia digital. Per assolir aquest objectiu fabriquen i venen càmeres de molts tipus i formats, rodets i complements.

Però a més d’una marca comercial podríem dir que Lomography és tota una actitud davant el món digital que domina l’escena fotogràfica avui dia.

De ben segur que el més popular i conegut de Lomography són les seves càmeres de plàstic, també anomenades “Toycams”.

Aquestes es caracteritzen per ser fabricades en plàstic (òptica inclosa), ser prou senzilles de fer funcionar, tenir una estètica entre “retro” i divertida i tot a un cost reduït o molt contingut. Aquestes característiques fan a més que les imatges obtingudes amb aquestes càmeres analògiques tinguin un contrast alt i una definició baixa. Tot el contrari del que es cerca amb les càmeres digitals actuals, que només cerquen la màxima definició i realisme en les fotografies obtingudes.

Podeu llegir-ne tota la història al web oficial lomography.es/about/timeline.

Una altra característica molt important del, diguem-me, moviment Lomography, són les seves “10 regles d’or” que s’han de fer servir quan es fan fotografies amb aquestes càmeres:

També destacaria que gràcies a Lomography encara podem trobar rodets de molts formats i tipus a les seves botigues o a la seva botiga a internet i això, amics meus, és un gran què per als qui ens agrada fer fotografies com s’han fet tota la vida.

Em considero un seguidor de Lomography (Podeu veure el meu usuari a linuxbcn) i tinc una bona col·lecció de càmeres de plàstic i d’altres analògiques amb les quals he realitzat un bon nombre de les fotografies meves que pots visitar en aquesta pàgina.

No obstant, cal deixar ben clar que aquest tipus de fotografia (per les característiques de les càmeres) no busquen precisament una alta definició ni un enfoc acurat. Cal saber aquestes característiques abans de pensar que la fotografia s’ha imprès malament, són així i a molta gent els encanta (com a un servidor) i a d’altres els fan mal els ulls, tot és qüestió de gustos, com tot en aquesta vida!

Així que només cal que us recomani de tot cor que passeu per qualsevol de les botigues d’arreu del món o, si ho preferiu, a la botiga virtual per comprar-vos una càmera Lomography i uns quants rodets.

Loading

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *