Provant la pel·lícula Washi A

Ja fa temps vàig comprar per internet aquesta pel·lícula fotogràfica anomenada Washi A. Em va fer gràcia la seva sensibilitat de només 12 ISO i el contrast dramatic i definició del que pressumia.

Bé, no havia trobat el moment per disparar amb aquesta baixa sensibilitat fins que fa uns dies estava al “desert” de les Bardenas Reales, a prop de Tudela, Navarra. Allà vaig pensar que podria pagar la pena fer servir una ISO tan baixa (degut a la quantitat salvatge de llum) i al surrealista paisatge que tenia al davant.

Així que vaig carregar el rodet a la meva Leica M6 i després de posar el fotòmetre a aquesta ISO, vaig disparar quasi la totalitat del rodet. Ja que era la primera (espero que no última) vegada que estava a aquest increible paratge, vaig també tirar d’altres rodets que en controlo més l’efecte per assegurar-me de tenir alguna imatge mitg digna.

Uns dies més tard, un cop a casa, vaig haver d’esbrinar com revelar tant estranya pel·lícula.. A DigitalTruth vaig trovar-ne unes pistes:

Washi – A Rodinal 1+50 12 13 20C

Per sort tinc un xic de tot a casa i de Rodinal procuro que mai en falti. AIxí que vaig procedir a fer un revelat “normal” amb Rodinal disolt a 1-50 i un temps de 13 minuts.

Realment m’esperava una textura més “Washi” que no m’agrada massa, tot sigui dit, però la ressolució i el contrast, renoi quin contrast! que vaig veure em va entusiasmar. Un altre detall és la transparència del suport, queda especialment transparent i on hi ha imatge (bé, blancs) amb una densitat molt òptima. També s’endevina que hi ha molta molta informació en aquest petit negatiu.

Res, veieu-ne algunes imatges per si us fa el pes i penseu de provar-la també vosaltres, jo de ben segur repetiré.

hd149_-_003.jpg

hd149_-_008.jpg

hd149_-_012.jpg

hd149_-_014.jpg

hd149_-_016.jpg

hd149_-_022.jpg

hd149_-_025.jpg

hd149_-_028.jpg

hd149_-_032.jpg

Film “A” – 12 iso black & white leader film

Film “A” is an orthochromatic black & white film used as leader and protection during reproduction process of motion picture films. It is sensitised to record technical data and offer a very fine grain and very high contrast.

Loading